בית-הדין האזורי לעבודה בתל-אביב–יפו דחה בשבוע שעבר את תביעתו של רואה-החשבון יצחק לוי, שעבד ב"מעריב" כיועץ ובהמשך כמשנה למנכ"ל החברה, והטיל עליו הוצאות משפט בסכום גבוה במיוחד.

לוי תבע, באמצעות עו"ד ירון נאור, קרוב ל-800 אלף שקל בטענה כי זכויותיו נפגעו במהלך עבודתו ובעת פיטוריו מהחברה. חברת מעריב-החזקות בע"מ וחברת מעריב הוצאת מודיעין בע"מ הגישו, באמצעות עו"ד אורית ז'ילוני-קליינמן, תביעה נגדית על סך כ-320 אלף שקל.

עופר נמרודי, לשעבר מו"ל "מעריב". דצמבר 2010 (צילום: "העין השביעית")

עופר נמרודי, לשעבר מו"ל "מעריב". דצמבר 2010 (צילום: "העין השביעית")

בתצהיר שהגיש במסגרת התביעה טען לוי כי עופר נמרודי, לשעבר הבעלים של העיתון ומנכ"ל מעריב-החזקות, התנהל באופן המנוגד לחוק. נמרודי דחה את טענותיו מכל וכל.

עיקר המחלוקת בתיק נגע לשאלה אם התקיימו בין הצדדים יחסי עובד-מעביד ולנסיבות פיטוריו של לוי. השופט שמואל טננבוים, סגן נשיא בית-הדין האזורי לעבודה בתל-אביב–יפו, קבע כי אין להכיר ביחסי עובד ומעביד בתקופה שבה שימש לוי יועץ ב"מעריב", אך יש לראות בו עובד של החברה בתקופה שבה כיהן כמשנה למנכ"ל.

באשר לנסיבות הפיטורים, לוי טען כי פוטר משום שעמד "על שקיפות חשבונאית ורישום נאות במיוחד". נמרודי, לעומת זאת, טען כי פיטר את לוי משום שהתנהל באופן בלתי תקין. בין היתר טען כי זייף מסמך וחייב את החברה בגין הוצאות פרטיות וכי התנכל לספק של החברה על רקע יחסים רומנטיים שהיו לו עם בתו של הספק.

בית-המשפט קבע, בין היתר בשל סתירות בעדותו של לוי, כי "הסבריו של התובע לא משכנעים ועדיפה בעניינו גרסת הנתבעות כפי שהובאה בעדותו של מר נמרודי". לפי השופט טננבוים, לוי התנהג בחוסר תום לב כשניסה "לפתוח קופת הפנסיה מאחורי גבו של המעביד. [...] לפיכך מקבלים אנו במלואה את גרסת הנתבעות באשר לנסיבות החמורות שהובילו לסיום יחסי העבודה".

לאור מסקנה זו קבע בית-הדין כי לוי אינו זכאי לפיצויי פיטורים. גם טענות אחרות של לוי נפסלו, ובשל כך נדחתה תביעתו של לוי כולה, כמו גם התביעה הנגדית.

"בהתחשב בנתונים שפורטו בפסק הדין באשר להתנהלות של התובע ובחוסר תום לבו ותוך שאנו לוקחים בחשבון את סכום התביעה, סבורים אנו כי יש להחמיר עם התובע בכל הקשור לפסיקת הוצאות ולחייבו בסכומים החורגים מהמקובל בבית-דין זה, וזאת על מנת לשקף את החומרה בה רואה בית-הדין את התנהלותו של התובע", נכתב בפסק הדין.

בית-הדין הטיל על לוי הוצאות משפט ושכר טרחת עורכי-דין בסכום של 50 אלף שקל.