הפוליטיקאי בנימין נתניהו והמו"ל ארנון (נוני) מוזס ידועים כיריבים מרים, אך בפועל תיחזקו במהלך השנים מערכת יחסים סודית שאף הובילה לכתב אישום בגין שוחד נגד מוזס ובגין מרמה והפרת אמונים נגד נתניהו. כעת נחשף נדבך נוסף ליחסים בין שני האישים רבי העוצמה, לפיו למשך תקופה היה נתניהו בן בית במערכת "ידיעות אחרונות". נתניהו הסתיר זאת ולא ציין את הפגישות ביומנו הרשמי.

בבחירות 2006 הובס נתניהו, שעמד בראש הליכוד, בידי קדימה בראשות אהוד אולמרט, והליכוד התרסק ל-12 מנדטים. נתניהו עסק אז ברקימת מהלך שישנה את שוק התקשורת בישראל: גיוסו של איל ההימורים היהודי-אמריקאי שלדון אדלסון, מהאנשים העשירים בעולם, להקמת עיתון ישראלי שיתמוך בקריירה הפוליטית של נתניהו.

ב-2007 אכן הושק "ישראל היום", שהציף את המדינה במאות אלפי גליונות גיליונות חינם, מוטט את מחירי המודעות בשוק עיתונות הדפוס ושבר את המונופול שהיה ל"ידיעות אחרונות" במשך כמה עשורים. כעת מתגלה כי באותה תקופה, קודם להשקת "ישראל היום", נהג יו"ר האופוזיציה דאז להגיע לדסק החדשות של "ידיעות אחרונות" ולצפות בעבודת העיתונאים.

את החשיפה מפרסמת מזל מועלם בספרה החדש "צופן נתניהו". לפי מועלם, במקביל לפגישות הדיסקרטיות שערך נתניהו עם מו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון מוזס באותן השנים, ואשר עליהן נודע עם פרוץ הפרשה המכונה "תיק 2000", גם עובדי "ידיעות אחרונות" נחשפו לקשר המתהדק בין השניים.

"צופן נתניהו, ביוגרפיה", עטיפת ספרה של מזל מועלם

"צופן נתניהו, ביוגרפיה", עטיפת ספרה של מזל מועלם

"לילה אחד הופתעו עובדי דסק החדשות של 'ידיעות אחרונות' למראה יושב ראש האופוזיציה מסתובב ביניהם וצופה בעבודתם", כותבת מועלם בספרה שרואה אור בימים אלה בהוצאת כנרת-זמורה-דביר. "בשבועות הבאים התברר להם שלא היה זה אירוע חד-פעמי. נתניהו שב וביקר בדסק עוד כמה פעמים. בניגוד לפגישותיו האישיות עם מוזס, שתואמו בצינורות המקובלים באמצעות מזכירות ועוזרים והתקיימו בידיעת אנשי הלשכה שלו, גיחותיו לדסק לא צוינו ביומנו, ורק נהגו ומאבטחיו ידעו עליהן".

לפי מועלם, המסתמכת בחלק זה של ספרה על שיחות שקיימה עם עובדי הדסק ועיתון "ידיעות אחרונות" באותה תקופה, נתניהו "נהג להתקשר בעצמו לעורך בכיר בעיתון, סיפר שהוא נמצא באזור ואמר שישמח לקפוץ לביקור ספונטני". בהמשך, "לאחר שהזמין את עצמו, סודר לו מיד אישור כניסה לחניון בבניין העיתון ששכן אז ברחוב מוזס בתל אביב. נתניהו נכנס אל הבניין בליווי שני מאבטחיו, בדרך כלל בלבוש לא פורמלי, ושהה במחיצת אנשי הדסק שעות ארוכות".

בית "ידיעות אחרונות" הישן ברחוב מוזס בתל-אביב (צילום: יעקב נחומי)

בית "ידיעות אחרונות" הישן ברחוב מוזס בתל-אביב (צילום: יעקב נחומי)

מועלם מוסיפה וכותבת כי בביקוריו ב"ידיעות אחרונות" התעניין ראש האופוזיציה בעבודה העיתונאית והפנה לעובדים שאלות ממוקדות כגון כיצד מחליטים על הידיעות שמגיעות לעמוד השער ועל ניסוח הכותרת הראשית, ומה העלות של עצירת ההדפסה ברגע האחרון ושינוי הכותרת בשער.

"מעולם לא נשאל או הסביר מדוע הוא מתעניין כל כך בתהליך", מוסיפה מועלם, "העובדים חלקו איתו בחפץ לב מידע וחשפו בפניו שיטות עבודה ונהלים". לפי מועלם, המו"ל מוזס היה מודע לביקוריו של נתניהו ועודד את הכנסת האורחים.

מועלם מתארת את הביקורים הללו כ"פעולה בעורף האויב, שנועדה לפצח את הנוסחה המוצלחת של העיתון". לגרסתה, מוזס לא שם לב שהוא למעשה מסייע לנתניהו להקים כלי תקשורת מתחרה, שיוריד את "ידיעות אחרונות" על ברכיו.