המפגש יעסוק ביחסים הגלויים והנסתרים שבין תאגידי המזון לגופי התקשורת. כיצד תעשיית המזון מעצבת את השיח התקשורתי בנושאים שהכי קרובים לפה ולכיס של כל אחת ואחד מאיתנו? כיצד מתמודדים עיתונאים ועיתונאיות עם לחצים ומאמצי ההשפעה של בעלי אינטרס בתחום המזון והתזונה? כיצד מסתכלים מומחים ומדענים על הסיקור של תחום התמחותם?

המפגש יתקיים ביום ראשון, 10 ביולי 2016, באוניברסיטת תל-אביב, אולם 003 ע"ש זאב סגל, בניין נפתלי, קומת הכניסה.

בתוכנית:

15:30 התכנסות, כיבוד קל

16:00 דברי פתיחה – ד"ר חגית אולנובסקי, יו"ר הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא

16:05 שוקי טאוסיג, עורך ראשי, "העין השביעית" – "הסחות דעת ושקרים אחרים": כיצד עובדת מכונת התקשורת של תעשיית המזון

16:20 ד"ר ענת באלינט, ארגון העיתונאים, המכללה למינהל ו"העין השביעית" – "לא ללעוס, לבלוע": פרסום סמוי ותעשיית המזון

16:40 לינוי בר גפן, עיתונאית, מגישת "עושות חשבון", ערוץ 10 – מאחורי הקלעים של תחקירי המזון ב"עושות חשבון"

17:00 אביב לביא, מגיש "יהיה בסדר", גלי-צה"ל, ועיתונאי סביבה – "בין מזון לבריאות – אזור הדמדומים של התקשורת"

17:20 צרי בריקנר, "מדע גדול בקטנה", B.Sc. Nutrition, מאסטרנט לאפידמיולוגיה באוניברסיטת תל-אביב – "היי, זה לא מדויק!": כאשר התקשורת מפרסמת מידע שגוי כעובדות גמורות

17:40 הפסקה

17:50 פאנל ודיון בהשתתפות הדוברים והקהל

ניתן לשלוח שאלות לפאנל בדף הפייסבוק של הפורום לתזונה בת-קיימא.

ההשתתפות במפגש ללא תשלום, אולם יש להירשם למפגש בטופס ההרשמה.

נשמח לראותכם,

הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, "העין השביעית", החוג לתקשורת באוניברסיטת תל-אביב, ארגון העיתונאים